Campus pride index

A- A+

Indexul Campus Pride vine ca o unealtă de măsurare a incluziunii comunității LGBTQIA+ în universitățile din România, fiind un mijloc prin care studenții LGBTQIA+ își pot formula îngrijorarea sau acordul în legătură cu modul în care identitățile lor sunt tratate în mediul academic, direct sau indirect. Acesta ajută și la creșterea nivelului de conștientizare în raport cu situația universităților din România ca spații sigure și incluzive pentru studenții LGBTQIA+.

Pe 21 februarie am lansat UniDar – Radarul LGBT+ pentru mediul universitar din România.

Chestionarul se adresează studenților LGBT+ din România și are ca scop evaluarea incluziunii persoanelor LGBT+ în universitățile și facultățile din țară. Completează-l și tu și ajută-ne să evaluăm universitățile! https://forms.gle/5zq7b1dV3kteftjA8

UniDar face parte dintr-o metodologie mai amplă de evaluare, alături de cercetări cantitative și calitative, precum și consultări comunitare, interviuri, cercetare, monitorizare grassroots, testimoniale etc.
Scopul UniDar este de a pune la dispoziția tinerilor LGBT+ care doresc sa urmeze studii universitare un radar al mediului universitar, care sa îi spirjine în luarea unei decizii. De asemenea, dorim să informăm autoritățile în legătură cu nevoile specifice ale tinerilor LGBT+ din mediul universitar, pentru a ajuta astfel la construirea unei Românii educate și incluzive.
UniDar este o oglindă a incluziunii LGBT+ în mediul universitar din România. Informațiile colectate reflectă gradul de incluziune LGBT+, în experiența și percepția studenților LGBT+.

 

Înscrie universitatea ta

Ești curios în legătură cu nivelul de incluziune al universității sau facultății tale? Și noi!  Nominalizează-o pentru a fi analizată de noi prin completarea chestionarului de mai jos. Dacă dorești să ne povestești mai multe despre mediul universitar în care activezi, te așteptăm cu un mesaj pe paginile noastre de social media trimite un mesaj folosind formularul de mai jos:

     

    Spune-ne experiența ta din facultate

    Deși prin index putem observa o imagine de ansamblu asupra gradului de incluziune al universităților din România, la fel de relevante sunt și experiențele tale directe sau indirecte pe care le-ai trăit în timpul studiilor universitare. Dacă dorești să îți împărtășești experiențele plăcute sau mai puțin plăcute pe care le-ai trăit în mod direct, indirect, sau despre care doar ai auzit, te invităm să completezi formularul de mai jos. În acest fel ne putem crea o imagine mai bogată și mai realistă asupra modului în care universitățile din România tratează persoanele și identitățile care alcătuiesc comunitatea LGBTQIA+. Iar în cazul în care vrei să ne povestești mai multe, așteptăm mesajul tău folosind formularul de mai jos: