Home

A- A+

”Campus Pride – Campanii comunitare de advocacy pentru universități sigure” este un proiect care urmărește crearea unui spațiu primitor și sigur și a unui climat de acceptare pentru studenții LGBTI din România.
MozaiQ LGBT (București), Pride Romania (Cluj-Napoca) și Identity.Education (Timișoara) sunt cele trei ​​​organizații care derulează acest proiect împreună cu Samtökin ’78 – The National Queer Association of Iceland.

Vom afla împreună care sunt realitățile din universitățile din România pentru studenții LGBTI într-un amplu proces de consultare care va aduce laolaltă activiști, studenți, profesori, specialiști și decidenți. Ne dorim să ne uităm cu atenție, împreună, la politicile de incluziune din mediul universitar din România și să propunem un sistem de evaluare a universităților și facultăților din țară, sub forma unui Campus Pride Index.

Începând cu luna octombrie 2021, vom porni la drum în București, Cluj și Timișoara cu trei centre comunitare, unde studenții LGBTI și aliații se vor întâlni regulat să își împărtășească experiențele, să participe la diverse activități de dezvoltare comunitară și să se sprijine reciproc.

Ne așteaptă un an universitar 2021-2022 plin de surprize, întâlniri comunitare, party-uri, seri de film, prânzuri comunitare cu boardgames, discuții pe subiecte relevante pentru comunitate, diverse ateliere și multă energie bună.

Suntem conștienți că această călătorie pe care o începem nu este una simplă, însă noi credem că este necesară pentru toți actualii și viitorii studenți care văd o universitate a viitorului, în care fiecare dintre identitățile noastre este acceptată, respectată și valorificată.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!